Circa 800.000 de persoane vor primi cetatenie ungara pana la finalul anului 2015, a anuntat, joi, vicepremierul ungar Zsolt Semjen, citat de agentia de presa MTI.

Natiunea ungara este in proces de unificare, a declarat, joi, vicepremierul ungar Zsolt Semjen, la sesiunea plenara a celei de-a 14 Conferinte Permanente Ungare, desfasurata la Budapesta.

Semjen a precizat, in discursul sau, ca cele 800.000 de persoane vor primi cetatenie ungara fie prin naturalizare, fie prin simpla declarare a lor drept cetateni ungari, scrie MEDIAFAX.

El a mai subliniat ca Guvernul ungar considera Bazinul Carpatic o zona a unificarii culturale si educationale, adaugand ca aceasta unificare nu se rezuma doar la tinerii din Transilvania care vin in Ungaria pentru a studia, ci din ce in ce mai multi studenti, lectori si profesori din Ungaria pleaca in Transilvania in scopuri educationale.

Aceasta unificare este transpusa si in plan economic in Bazinul Carpatic, a precizat vicepremierul ungar. El a declarat ca Guvernul a lansat un program de dezvoltare in orasul Vojvodina, din nordul Serbiei, care, potrivit lui Semjen, are un rol crucial in termenii politicii tarii pentru comunitatile maghiare din alte tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.