Atletul paralimpic Oscar Pistorius, eliberat in octombrie dupa o perioada de detentie de un an ca urmare a uciderii iubitei sale Reeva Steenkamp, a fost declarat vinovat de omor, joi, de Curtea Suprema de Apel din Africa de Sud, astfel ca risca o condamnare la cel putin 15 ani de inchisoare.

Potrivit Le Figaro, judecatorul a precizat ca acuzatul "este vinovat de omor, el avand intentii criminale" atunci cand si-a folosit arma. Drept urmare, sentinta va fi revizuita. Oscar Pistorius a fost eliberat din inchisoare, la 19 octombrie, dupa un an de detentie, el fiind plasat in regim de arest la domiciliu, scrie MEDIAFAX.

Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de inchisoare cu executare, fiind gasit vinovat de omor din culpa in procesul in care era acuzat ca a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp. Judecatoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul a decis sa nu conteste sentinta primita, insa Parchetul a facut apel. Oscar Pistorius, in varsta de 27 de ani, a impuscat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relatie de trei luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.