Fostul premier croat Ivo Sanader a fost eliberat din inchisoare, dupa ce Curtea Suprema croata a anulat o pedeapsa de noua ani de inchisoare pentru deturnare de fonduri si a dispus rejudecarea cazului, relateaza postul Radio Free Europe-Radio Libery in pagina electronica.

Sanader a anuntat ca nu va reveni in politica si ca se va concentra asupra bataliei juridice cu scopul de a demonta toate acuzatiile.

El a fost condamnat anul trecut pentru deturnarea sumei de aproximativ zece milioane de euro de la firme de stat, in principal in propriul beneficiu, dar si catre conturi obscure ale fostului sau partid HDZ.

Curtea a anulat aceasta condamnare luna trecuta, invocand incalcari ale procedurilor penale, iar Sanader a fost eliberat cu conditia sa plateasca o cautiune in valoare de 12,4 milioane de kuna (1,7 milioane de dolari).

Condamnari anterioare pentru coruptie in diverse cazuri impotriva sa au fost de asemenea anulate, anul trecut, de catre Curtea Suprema, care a dispus rejudecarea acestor cazuri. Aceste rejudecari nu au inceput inca.

Ivo Sanader a fost acuzat, de asemenea, de abuz de putere si coruptie in alte doua cazuri, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.