Uniunea Europeana trebuie sa anunte ca nu mai poate sa primeasca alti imigranti si sa gaseasca solutii pentru refugiatii sirieni care se afla in tarile vecine ale Siriei, a declarat Manuel Valls, premierul Frantei, citat de agentia de presa AFP.

Premierul francez a participat la o intalnire informala la Matignon cu jurnalisti de la mai multe publicatii europene. "Europa trebuie sa spuna ca nu poate sa mai primeasca alti imigranti, asa ceva nu este posibil", a declarat Valls.

"Controlarea frontierelor exterioare ale Uniunii Europene este esentiala pentru viitorul UE. Daca nu facem asta, atunci poporul va spune: « Ajunge, Europa!»", a completat premierul francez.

In cadrul unei reuniuni a ministrilor de Interne ai statelor UE, organizata vineri la Bruxelles, Franta a prezentat un plan, pe fondul atentatelor teroriste de la Paris, care sustine, in special, intensificarea controalelor la frontierele UE si crearea unui registru intraeuropean al pasagerilor aerieni (PNR).

"Europa trebuie sa gaseasca solutii pentru imigranti care sunt primiti in tarile vecine ale Siriei. In caz contrar, Europa pune la indoiala capacitatea sa de a-si controla in mod eficient frontierele", a sustinut Valls.

Comisia Europeana a adoptat, marti, cadrul juridic pentru finantarea unor contributii din partea UE oferite Turciei, pentru a diminua fluxul de imigranti care sosesc in Europa prin Turcia, dar discutiile dintre statele UE privitoare la colectarea celor trei miliarde de euro promise Turciei se anunta a fi dificile, potrivit unor surse europene, scrie AFP.

In cadrul reuniunii de la Matignon, Valls a subliniat ca Germania si Italia sunt vizate de atacuri ale organizatiei teroriste Stat Islamic (SI), in contextul in care Franta incearca sa formeze o coalitie unica sau, cel putin, o interventie coordonata impotriva SI in Siria, scrie MEDIAFAX.

Presedintele francez, Francois Hollande, o va intampina miercuri seara, la Palatul Elysee, pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, si joi dimineata pe Matteo Renzi, premierul Italiei, inainte de a pleca spre Moscova, unde se va intalni cu presedintele rus, Vladimir Putin.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.