Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este supusa unor noi presiuni intense din interiorul propriului partid - Uniunea Crestin Democrata (CDU) - pentru schimbarea liniei politice privind acceptarea imigrantilor extracomunitari, situatia fiind din ce in ce mai tensionata.

Premierul Bavariei, Horst Seehofer, liderul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), a pus-o intr-o situatie delicata pe Angela Merkel din nou, cerandu-i clar vineri sa limiteze numarul refugiatilor care ajung in Germania.

Uniunea Crestin-Sociala (CSU) este filiala bavareza a Uniunii Crestin-Democrate (CDU), dar Guvernul din Bavaria contesta de multe luni politicile Berlinului in materie de imigratie.

Luni, tensiunile s-au extins in Uniunea Crestin-Democrata, mai multi lideri cerand-i clar Angelei Merkel sa renunte la flexibilitatea privind primirea imigrantilor, scrie MEDIAFAX.

"Stim cu totii ca nu mai putem rezista alte saptamani in care zilnic sa ajunga in Germania cate 10.000 de refugiati si imigranti", a declarat Jens Spahn, un membru al conducerii CDU, citat de publicatia Passauer Neuen Presse.

Un alt lider CDU a declarat sub protectia anonimatului pentru Reuters ca, in cazul in care Angela Merkel nu va reusi sa reduca numarul refugiatilor, risca sa aiba parte de o primire strict formala cu ocazia congresului formatiunii de centru-dreapta, programat in decembrie.

Aproximativ un milion de extracomunitari ar urma sa ajunga in Germania anul acesta, pe fondul abordarii flexibile a Guvernului Angela Merkel. Cancelarul are disensiuni puternice si cu aliatii social-democrati (SPD), pe tema indemnizatiilor acordate imigrantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.