Iranul l-a condamnat la inchisoare pe reporterul Jason Rezaian de la Washington Post, dupa ce l-a gasit vinovat de spionaj, potrivit presei de stat, relateaza DPA in pagina electronica.

Un purtator de cuvant al sistemului judiciar, Gholam Hossein Mohseni Ejei, nu a divulgat, duminica, intr-o conferinta de presa, detalii despre sentinta, potrivit agentiei iraniene oficiale de stiri Irna. Verdictul nu a fost inca prezentat, in mod oficial, acuzatului si avocatului sau.

Jurnalistul american de origine iraniana este acuzat de spionaj in favoarea Statelor Unite si propaganda antiiraniana. Rezian ar fi transmis informatii Casei Albe prin intermediul unui jurnalist american.

Jason Rezaian, in varsta de 39 de ani, neaga acuzatiile si afirma ca doar si-a facut meseria de jurnalist, scrie MEDIAFAX.

"Suntem la curent cu ceea ce scrie presa iraniana, dar nu avem informatii suplimentare in acest moment. Fiecare zi petrecuta in inchisoare de Jason este o nedreptate. Nu a facut nimic rau", a declarat Douglas Jehl, seful serviciului de stiri internationale al Washington Post.

"Nici dupa 487 de zile de cand il tine pe Jason in inchisoare, Iranul nu a produs nicio proba a vreunei infractiuni. Procesul si condamnarea lui sunt o rusine, iar el ar trebui sa fie eliberat imediat", afirma Jehl, citat intr-un comunicat.

"Jason - arestat fara motiv, tinut luni de zile la izolare, fara acces la un avocat, supus unor rele tratamente fizice si abuzuri psihologice - este o victima. Singurul lucru clar in legatura cu acest caz este nevinovatia lui Jason"
, declara luna trecuta Martin Baron, directorul editorial al Washington Post.

Guvernul Statelor Unite a respins acuzatiile ca absurde si a indemnat la eliberarea imediata a lui Rezaian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.