Cota de popularitate a presedintelui francez, Francois Hollande, a crescut cu opt puncte procentuale, iar a premierului Manuel Valls cu trei puncte, potrivit unui sondaj BVA realizat pentru Orange si iTele dupa atentatele de la 13 noiembrie, relateaza AFP in pagina online.

Aceste cresteri in sondaje sunt mai mici decat cele constatate dupa atentatele din ianuarie, noteaza AFP. Cota sefului statului a crescut net, 33% dintre francezi afirmand ca au o parere buna despre el (65% au o parere proasta), fata de 25% luna trecuta, insa dupa atentatele din ianuarie popularitatea sa a crescut cu 10 puncte procentuale.

Potrivit institutului, 51% dintre francezi il considera pe Hollande "capabil sa ia deciziile care se impun", cu patru puncte procentuale mai multi decat in ianuarie si cu 34 de puncte mai multi decat in noiembrie 2014. De asemenea, 42% il considera unificator (o crestere de trei puncte fata de ianuarie si de 32 de puncte fata de acum un an) si 40% il considera competent (o crestere de 3 puncte fata de ianuarie si de 19 puncte in ultimul an).

Premierul obtine la randul sau 40% din opiniile favorabile (58% defavorabile), fata de 44% in ianuarie, cand cota sa inregistrase o crestere de noua puncte procentuale. Aceste cresteri nu inseamna neaparat ca se vor mentine in timp. Dupa atentatele din ianuarie, presedintele a scazut sub pragul de 30% inca din martie, in timp ce premierul a oscilat in jur de 40%, aminteste institutul.

Francezii continua in orice caz sa judece aspru politica Guvernului, 28% considerand-o corecta si 22% eficienta, scrie MEDIAFAX.

Sondajul a fost realizat pe Internet, la 18 si 19 noiembrie, pe un esantion de 1.088 de persoane, reprezentativ pentru populatia franceza de peste 18 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.