Gilles de Kerchove, coordonatorul UE privind combaterea terorismului, afirma ca printre imigrantii extracomunitari veniti in ultimele luni in Uniunea Europeana nu se numara membri ai retelei teroriste Stat Islamic, avertizand totusi ca ar putea fi exceptii care au rolul de a genera teroare.

"Nu cred ca se poate spune ca militantii Daesh (Stat Islamic) se infiltreaza in Europa", a declarat Gilles de Kerchove pentru RFI/France24.

"Daca exista unul sau doua cazuri - iar acestea trebuie verificate -, probabil este vorba de o manevra tactica a Daesh (Stat Islamic) pentru a genera temeri, pentru a ne face sa avem dubii asupra ajutorului oferit refugiatilor", a adaugat oficialul UE. "Lumea nu trebuie sa cada in capcana de a face o asociere intre imigratie si terorism", a insistat Gilles de Kerchove.

Atentatele de la Paris, unde au fost omorate cel putin 130 de persoane, au generat temeri in Uniunea Europeana si in Statele Unite privind infiltrarea teroristilor printre milioanele de imigranti din Orientul Mijlociu si din Africa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.