Cel putin 46 de persoane au fost ucise si peste 120 ranite, in doua atentate din orasele nigeriene Yola si Kano, dintre care unul a fost comis de doua fete-kamikaze cu varste de 11 si respectiv 18 ani, au anuntat autoritatile, citate de CNN.

Cel putin 31 de oameni au murit si alti 72 au fost raniti marti seara, intr-un atac cu bomba comis in orasul Yola, din nord-estul Nigeriei, a declarat Aliyu Maikano, un oficial al filiale locale a Crucii Rosii. Deocamdata nu este clar daca explozia a fost provocata de o bomba amplasata in oras sau de un atacator sinucigas.

La aproximativ 650 de kilometri spre nord-vest, in orasul Kano, un dublu atentat sinucigas s-a soldat miercuri cu 15 morti si cel putin 53 de raniti, intr-un targ de telefoane mobile, a declarat Muhammad Musa Katsina, comisar la politia din localitate.

Cele doua kamikaze, despre care Katsina a afirmat ca erau fete cu varste de 11 si respectiv 18 ani, au detonat explozibilii pe care ii aveau asupra lor dupa-amiaza, in timp ce targul era aglomerat. Fetele au fost aduse in zona cu un microbuz care transporta si alti copii, suspectati ca erau tot atacatori sinucigasi, a mai spus Katsina.

Atentatele nu au fost revendicate, dar gruparea islamista Boko Haram este principalul suspect. Organizatia terorista a mai atacat targul din Kano in ianuarie 2012, omorand 185 de oameni in atacuri armate si cu bombe, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.