Politistii ungari au retinut, la bordul unui tren international care circula spre Bucuresti, doi cetateni britanici condamnati in trecut pentru finantarea terorismului, a anuntat miercuri politia ungara (ORFK), citata de agentia MTI.

Cei doi barbati au fost retinuti sambata, intr-un tren international care trecea prin Lokoshaza (estul Ungariei) si se indrepta spre Bucuresti, a precizat ORFK pe site-ul sau. Cetatenii britanici au petrecut 18 luni, respectiv trei ani si jumatate in inchisoare, pentru finantarea actelor teroriste. Ei au fost eliberati in 2009, cu conditia sa nu paraseasca teritoriul Marii Britanii in urmatorii zece ani decat cu permisiunea speciala a autoritatilor.

In momentul in care au fost verificati in trenul care se indrepta spre Romania, cei doi nu au putut prezenta documente valide care sa dovedeasca cetatenia lor sau dreptul de sedere in Ungaria. Unul dintre ei avea un permis de conducere britanic, dar celalalt nu le-a putut prezenta politistilor ungari decat Coranul, precizeaza comunicatul ORFK.

Ambii barbati - Simon Jonathan K, in varsta de 44 de ani, si Trevor B, in varsta de 40 de ani - au fost retinuti in asteptarea extradarii. Serviciul consular britanic nu l-a putut identifica pe Trevor B ca fiind cetatean britanic, dar suspectul le-a oferit ulterior autoritatilor numele si cetatenia, in timpul procedurilor efectuate de serviciul de imigratie.

Cei doi suspecti figurau marti in sistemul informatic Schengen, fiind cautati pentru ca au parasit teritoriul britanic fara autorizatie, potrivit comunicatului ORFK.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.