Numarul de persoane ucise in atacuri teroriste a crescut cu 80 la suta in 2014, ajungand la 32.658, iar 11 tari au inregistrat peste 500 de decese, a anuntat marti Institul pentru Economie si Pace (IEP), relateaza DPA in pagina online.

Teroristi afiliati Statului Islamic (SI) si Boko Haram - care opereaza in Nigeria, sunt considerati raspunzatori pentru 51 la suta dintre aceste morti in 2014, potrivit Indicelui Global al Terorismului publicat de IEP.

Institutul estimeaza pagubele provocate anul trecut de catre teroristi la suma de 52,9 miliarde de dolari.

Cinci tari - Afganistan, Irak, Nigeria, Pakistan si Siria - au purtat povara acestor atacuri, 78 la suta dintre decese fiind inregistrate pe teritoriul lor.

Aproximativ 10.000 de persoane au murit in atacuri teroriste in Irak, in timp ce numarul de decese in Nigeria a depasit 7.500, potrivit Institutului. "Cresterea semnificativa a activitatii teroriste a insemnat faptul ca ramificatiile ei au fost simtite la scara mai mare in intreaga lume", a declarat Steve Killelea, fondatorul grupului de reflectie.

Potrivit lui Killelea, zece dintre cele unsprezece tari cel mai grav afectate de terorism se afla totodata printre tarile cu cel mai mare numar de refugiati si stramutati pe plan intern, scrie MEDIAFAX. "Acest lucru releva interconexiunea intre criza actuala a refugiatilor, terorism si conflict", a subliniat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.