Cel putin noua persoane au murit si peste 100 au fost ranite marti, dupa ce un tren a deraiat in provincia pakistaneza Balucistan, potrivit administratiei si reprezentantilor cailor ferate, informeaza AFP in pagina electronica.

Accidentul a avut loc in apropiere de orasul Quetta, capitala provinciei Balucistan, dupa ce franele trenului au cedat in momentul in care acesta cobora intr-o zona muntoasa, au declarat surse oficiale.

"Patru vagoane ale trenului Rawalpindi, care a plecat din statia Quetta, au deraiat in apropiere de zona Abegum, situata in districtul Bolan, la aproximativ 75 de kilometri departare de orasul Quetta", a declarat pentru AFP Akbar Hussain Durrani, ministrul de Interne al provinciei Balucistan.

"Incidentul a avut loc deoarece franele trenului au cedat", a spus Durrani.

Faiz Bugti, un inalt oficial din cadrul Departamentului de Cale Ferata si seful politiei comunitatii locale, Tariq Zehri, au confirmat de asemenea accidentul si pierderile aferente.

Durrani a spus ca a inceput sa se desfasoare o operatiune de salvare si ca oficiali au ajuns deja la fata locului, scrie MEDIAFAX.

Accidentele feroviare sunt comune in Pakistan, care a mostenit cai ferate si trenuri de la fosta putere coloniala britanica. Liniile de cale ferate au fost timp de zeci de ani deteriorate din cauza coruptiei, proastei gestionari si investitiei precare. In luna iulie, cel putin 17 persoane au fost ucise cand un tren militar a cazut intr-un canal, dupa ce un pod s-a prabusit partial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.