Politia sarba a arestat un migrant care avea asupra sa un pasaport sirian - pe acelasi nume ca cel descoperit la Paris, intr-unul dintre locurile in care au fost comise atacuri vineri, scrie cotidianul Blic in editia de luni, relateaza AFP.

"Documentul, care contine acelasi nume si aceleasi date, dar alta fotografie, a fost descoperit sambata la centrul de primire de la Presevo, iar persoana care-l detinea a fost retinuta cu scopul sa fie interogata", scrie ziarul, care nu citeaza nicio sursa.

Ministerul sarb de Interne nu a dorit, imediat, sa comenteze aceasta informatie.

Un pasaport sirian pe numele lui Ahmad alMohammad, in varsta de 25 de ani, a fost gasit la Stade de France. Un migrant care se afla in posesia acestui document a fost inregistrat pe Insula greaca Leros, pe 3 octombrie. El a depus o cerere de azil in Serbia, la centrul de la Presevo (sud), dupa care i s-a pierdut urma in Croatia.

Numele sau este necunoscut serviciilor franceze de lupta impotriva terorismului. Anchetatorii raman prudenti in legatura cu concluziile de tras de pe urma acestei descoperiri. Pasaportul este, oare, autentic? a fost, oare, furat sau vandut? sunt intrebari carora anchetatorii nu le-au raspuns inca.

Amprentele atacatorului sinucigas de la Paris langa care a fost gasit pasaportul pe numele lui Ahmad alMohammad corespund cu cele ale unui barbat inregistrat in octombrie in Grecia, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Blic, "este foarte probabil ca cei doi barbati sa fi cumparat, in mod separat, pasapoarte siriene false, de la acelasi falsificator, in Turcia".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.