Franta a intensificat raidurile aeriene impotriva retelei teroriste Stat Islamic, efectuand duminica 20 de raiduri aeriene asupra orasului sirian Raqqa, fieful organizatiei fundamentaliste sunnite.

Potrivit Ministerului francez al Apararii, aviatia militara franceza a lansat duminica 20 de bombe de mari dimensiuni asupra orasului Raqqa, situat in nordul Siriei, distrugand un centru de comanda si o tabara terorista de antrenament.

Bombardamentele efectuate duminica par a fi o intensificare a campaniei aeriene asupra retelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu 132 de morti si sute de raniti in randul civililor, scrie MEDIAFAX.

Ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, si omologul sau american, Ashton Carter, au ajuns la un acord, duminica, privind "masuri concrete pentru intensificarea" cooperarii militare impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic in Siria si Irak, a anuntat Pentagonul.

O coalitie coordonata de Statele Unite, la care participa si Franta, efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, impotriva retelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a proclamat un "califat islamic" in regiuni si comite sute de atrocitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.