Marea Britanie isi va consolida serviciile de securitate recrutand 1.900 de ofiteri de informatii suplimentari, Guvernul lui David Cameron adaptandu-se astfel la perspectiva unei lupte indelungate impotriva terorismului, in urma doborarii unui avion rusesc in Egipt si a atentatelor de la Paris.

Agentiile de informatii britanice au in prezent aproximativ 12.700 de angajati, repartizati intre serviciul de securitate interna MI5, serviciul de informatii externe MI6 si serviciul de monitorizare a comunicatiilor GCHQ, relateaza agentia Bloomberg in pagina electronica.

Premierul David Cameron va dubla de asemenea cheltuielile cu securitatea aviatica, angajand inclusiv personal pentru a evalua securitatea pe aeroporturile din strainatate, scrie MEDIAFAX.

Anuntul a fost facut in timp ce Cameron participa la summitul G20 din Antalya, o reuniune care in mod traditional se concentreaza pe probleme economice, dar care acum a fost umbrita de atacurile teroriste.

"Securitatea economica merge mana in mana cu securitatea nationala", a afirmat premierul britanic, potrivit unui comunicat emis de Biroul sau. "Aceasta este o lupta de generatii care necesita mai mult personal pentru a-i combate pe cei care vor sa ne distruga pe noi si valorile noastre".

Lupta impotriva terorismului l-ar putea forta pe Cameron sa coopereze mai strans cu presedintele rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri vor avea luni o intrevedere bilaterala, pentru prima data de cand presedintele rus a declansat o campanie de raiduri aeriene in Siria, in sprijinul presedintelui Bashar al-Assad, despre care premierul britanic spune ca trebuie sa plece de la putere.

Marea Britanie a fost prima care a afirmat ca avionul rusesc prabusit in Egipt luna trecuta a fost doborat de o bomba. Prin urmare, Marea Britanie si-a anulat toate zborurile din statiunea Sharm el-Sheikh pana la imbunatatirea securitatii aeroporturilor. Marea Britanie are in prezent 20 de angajati care lucreaza pe aeroporturi din strainatate.

Cameron a precizat ca scopul sau este sa ajute "tarile din lume sa implementeze cele mai stricte masuri posibile pentru a putea sa ne bucuram in continuare de locuri ca Egiptul si Tunisia".

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.