Nicolas Sarkozy, unul dintre liderii opozitiei franceze, i-a cerut presedintelui Francois Hollande modificarea politicii privind imigrantii, masuri suplimentare de securitate si o coalitie internationala unica impotriva retelei teroriste Stat Islamic, care sa includa Rusia, informeaza Le Figaro.

Nicolas Sarkozy, liderul formatiunii de centru-dreapta Republicanii, a cerut la intalnirea cu Francois Hollande "modificari in politica externa a Frantei si schimbari drastice in sistemul de securitate". "Pe plan intern trebuie aplicat principiul precautiei. Trebuie sa tragem invataminte din deficientele pe care le avem si sa ne adaptam sistemul de securitate. Cetatenii francezi nu se mai simt in siguranta, trebuie sa facem schimbari pentru a se simti in siguranta", a declarat Sarkozy.

"Avem nevoie de toata lumea pentru exterminarea retelei Daesh (Stat Islamic), in special de Rusia", a subliniat Sarkozy.

"La nivel european, este necesara o noua politica in materie de imigratie; valul de imigranti trebuie adus sub control prin solidaritate", a subliniat fostul presedinte al Frantei.

O coalitie internationala coordonata de Statele Unite efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, impotriva retelei teroriste Stat Islamic. Rusia efectueaza bombardamente antiteroriste separate in Siria, de cateva saptamani, scrie MEDIAFAX.

Teroristi sinucigasi s-au aruncat in aer, vineri seara, in fata arenei "Stade de France" din Paris, in timpul unui meci de fotbal intre reprezentativele Frantei si Germaniei. In paralel, teroristii au deschis focul cu arme automate la restaurante si terase din zonele Bichat, Charonne si Bataclan, in centrul capitalei Frantei. Circa 85 de persoane au fost ucise in sala de concerte Bataclan. Potrivit bilantului inca provizoriu, cel putin 129 de oameni au murit, iar 352 au fost raniti in atentate. In bilant nu sunt inclusi cei sapte sau opt teroristi morti in atentate. Atacurile au fost revendicate de reteaua terorista Stat Islamic.

Citeste si:
Austria urmează să introducă închisoarea pe viață pentru faptele de...
Austria urmează să introducă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.