Detinatorul pasaportului sirian, considerat unul dintre autorii atentatelor de la Paris, trecuse prin Serbia in octombrie, figurand printre numerosii extracomunitari care s-au deplasat spre state occidentale membre UE, anunta autoritatile sarbe.

"Detinatorul pasaportului sirian gasit la locul unuia dintre atacurile din Paris a trecut prin Serbia in 7 octombrie", anunta Ministerul sarb de Interne.

"Unul dintre presupusii teroristi - A. A. - de care se intereseaza serviciile de informatii franceze, a fost inregistrat pe 7 octombrie 2015 la punctul vamal sarb Presevo, la frontiera cu Macedonia. Barbatul solicitase azil in Serbia. Nu exista niciun mandat Interpol pe numele acestei persoane", precizeaza institutia.

Autoritatile franceze au gasit pasaportul unui sirian si cred ca individul este unul dintre autorii atentatelor de la Paris. Zeci de mii de imigranti din Orientul Mijlociu si Africa au tranzitat Serbia in ultimele luni, indreptandu-se spre state occidentale membre ale Uniunii Europene.

Potrivit bilantului inca provizoriu, cel putin 129 de oameni au murit, iar 352 au fost raniti in atentatele comise in cursul noptii de 3 spre 4 noiembrie la Paris. In bilant nu sunt inclusi cei sapte sau opt teroristi morti in atentate, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.