Politica Frantei in Orientul Mijlociu a contribuit la expansiunea terorismului, sustine presedintele sirian, Bashar al-Assad, ca reactie la atentatele teroriste din Paris soldate cu 128 de morti, potrivit site-ului publicatiei franceze Le Figaro.

[Update]

Politica Frantei in Orientul Mijlociu a contribuit la expansiunea terorismului, sustine presedintele sirian, Bashar al-Assad, ca reactie la atentatele teroriste din Paris soldate cu 128 de morti, potrivit site-ului publicatiei franceze Le Figaro.

"Politicile eronate adoptate de tarile occidentale, in special de Franta, in regiunea (Orientului Mijlociu) au contribuit la expansiunea terorismului", a declarat Bashar al-Assad, sambata, citat de agentia oficiala siriana Sana.

Franta a inceput o campanie militara impotriva militantilor organizatiei teroriste Stat Islamic (SI) in Siria la sfarsitul lunii septembrie. Presedintele francez, Francois Hollande, a criticat in nenumarate randuri, politica dusa de regimul Bashar al-Assad, sustinand ca plecarea acestuia de la conducerea Siriei ar putea pune capat razboiului civil din tara, in care sunt implicate si organizatii teroriste.

Instabilitatea din Siria a determinat emigrarea a zeci de mii de cetateni sirieni care s-au indreptat spre Europa pentru a solicita azil, determinand o criza a migratiei fara precedent pe continentul european.

In urma cu doua ore, reteaua terorista sunnita Stat Islamic, activa in principal in Siria si Irak, a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu aproape 130 de morti, calificandu-le "un miracol". "Atentatele comise la Paris sunt un miracol", a transmis Centrul media Al-Hayat, agentia de propaganda a retelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant), revendicand atacurile teroriste de la Paris.



"Franta a descoperit vineri seara o situatie cu care Siria se confrunta de cinci ani", a declarat liderul regimului de la Damasc, contestat puternic de Administratia Francois Hollande.
Citeste si:
Cutremure în Turcia și Siria. Bilanțul catastrofei a depășit 34.000...
Cutremure în Turcia și Siria....

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.