Reteaua terorista sunnita Stat Islamic, activa in principal in Siria si Irak, a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu aproape 130 de morti, calificandu-le "un miracol", informeaza publicatia britanica The Independent.

[Update]

Atacurile teroriste de la Paris sunt o reactie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed si la raidurile aeriene efectuate de Franta in Siria si Irak, anunta reteaua terorista Stat Islamic intr-o inregistrare video difuzata dupa revendicarea atentatelor din Franta, informeaza Reuters.

Atentatele din Franta au fost comise de mujahedini care purtau centuri explozive, precizeaza reteaua Stat Islamic, subliniind ca zonele din Paris vizate fusesera studiate cu atentie. "Intr-adevar, luptatorilor nostri li s-a ordonat sa atace necredinciosii oriunde i-ar intalni, deci, ce mai asteptati? Avem arme si masini disponibile, la fel si tinte care sa fie atacate", afirma, intr-o inregistrare video difuzata sambata, un militant al organizatiei teroriste sunnite.

"Avem chiar si otrava, asa ca otraviti apa si mancarea inamicilor lui Allah", precizeaza teroristul.

In urma cu o ora si jumatate, reteaua terorista sunnita Stat Islamic, activa in principal in Siria si Irak, a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu aproape 130 de morti, calificandu-le "un miracol". "Atentatele comise la Paris sunt un miracol", a transmis Centrul media Al-Hayat, agentia de propaganda a retelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant), revendicand atacurile teroriste de la Paris.

Atacurile de la Paris au fost comise de "barbari" din cadrul retelei teroriste Stat Islamic, a declarat sambata presedintele Francois Hollande, catalogand atentatele drept "un act de razboi". "Franta va fi nemiloasa cu barbarii din Daesh" (n.red. - acronimul arab al retelei teroriste Stat Islamic), a declarat Hollande dupa reuniunea Consiliului francez pentru apararea nationala. "Este vorba de un act de razboi pregatit, organizat si planuit din afara Frantei", a adaugat liderul de la Paris. "Ceea ce s-a produs ieri in Paris si in zona Saint-Denis (la periferia nordica a capitalei Frantei) este un act de razboi si, in contextul razboiului, trebuie sa luam deciziile adecvate. Asistam la un act terorist comis de Daesh (Stat Islamic) impotriva unei tari libere. Un act de o barbarie absoluta", a spus Hollande.

Citeste si:
Austria urmează să introducă închisoarea pe viață pentru faptele de...
Austria urmează să introducă...

Franta participa la coalitia internationala coordonata de Statele Unite care efectueaza raiduri aeriene in Siria si Irak impotriva retelei teroriste Stat Islamic. Administratia de la Paris a anuntat recent ca va trimite portavionul Charles de Gaulle in Golful Persic pentru intensificarea operatiunilor antiteroriste.



"Atentatele comise la Paris sunt un miracol", a transmis Centrul media Al-Hayat, agentia de propaganda a retelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant), revendicand atacurile teroriste de la Paris.

Centrul de propaganda terorista a anuntat ca va difuza in scurt timp o inregistrare video, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.