O explozie puternica a avut loc, luni, intr-o zona industriala din sudul Olandei, fiind inchise temporar trei statii de tren si mai multe drumuri in regiunea respectiva, informeaza site-ul agentiei de presa AFP.

Incendiul a avut loc luni in zona industriala Chemelot, din provincia Limbourg, situata in sudul Olandei. "Explozia de la Chemelot a provocat o cantitate mare de fum", a precizat serviciul de pompieri din Limbourg pe contul de Twitter al institutiei, luni, cand fumul negru produs in urma exploziei se intindea pe cativa kilometri.

Doua statii de tren din orasul Geleen si o alta in Sittard au fost inchise, luni, de autoritatile olandeze, ca masura de precautie, pentru ca explozia sa nu se extinda.

Potrivit agentiei de presa olandeza ANP, fumul gros a cauzat cateva probleme in aeroportul Maastricht, aflat in apropiere, iar unele persoane care se indreptau spre spitalul din Geleen au fost redirectionate catre alt centru medical.

Autoritatile au recomandat ca elevii sa ramana in cladirile scolilor, in timp ce unele artere rutiere au fost inchise pentru putin timp.

In zona industriala din Chamelot se desfasoara activitati chimice, astfel ca locuitorii din zona respectiva au fost sfatuiti de autoritati sa-si inchida geamurile si sa opreasca sistemele de ventilatie, scrie MEDIAFAX.

Autoritatile olandeze au anuntat, ulterior, ca nu au fost implicate substante chimice in incendiu si ca nu s-au inregistrat victime ale exploziei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.