Alianta Nord-Atlantica analizeaza modalitati pentru intensificarea operatiunilor de asistenta in Afganistan, pe fondul preocuparilor privind abilitatile serviciilor de securitate afgane de a combate insurgentii talibani, informeaza site-ul agentiei Reuters.

"Situatia se inrautateste, nu este atat de stabila cum ne asteptam", a declarat generalul Hans-Lothar Domroese, un veteran din Afganistan si un reprezentant german in NATO.

"Daca nu mentinem prezenta militara, Afganistanul se va indrepta spre instabilitate si exista un risc semnificativ sa fie o criza semnificativa", a explicat generalul german.

Reprezentantii statelor NATO se vor intalni la inceputul lunii decembrie pentru a decide viitorul Misiunii Sustinere Determinata (Resolute Support), operatiunea noncombatanta lansata in ianuarie, care are scopul instruirii si oferirii de asistenta serviciilor de securitate afgane. Statele Unite au anuntat acum cateva saptamani ca vor mentine prezenta militara in Afganistan in 2016 si 2017, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.