Rusia si Iranul au semnat un contract care prevede achizitionarea de catre regimul de la Teheran a unor sisteme de rachete sol-aer de tip S-300, anunta Serghei Chemezov, directorul companiei ruse Rostec, citat de site-ului agentiei RIA Novosti.

"Contractul privind furnizarea unor sisteme antiaeriene S-300 a fost semnat", a declarat Chemezov cu ocazia participarii la un spectacol aviatic desfasurat la Dubai. Oficialul rus a dat asigurari ca rivalii Iranului din zona Golfului Persic nu au motive sa se simta amenintati de acest contract.

"Este vorba de echipamente militare defensive. Si suntem pregatiti sa oferim astfel de sisteme oricarei tari", a explicat Chemezov ulterior, potrivit Reuters.

"Dat fiind ca tarile din zona Golfului Persic nu intentioneaza sa atace Iranul, de ce ar trebui sa se simta amenintate? Este vorba de echipamente de aparare", a subliniat Chemezov, confirmand ca Arabia Saudita a cerut Rusiei de mai multe ori sa nu furnizeze sisteme S-300 Iranului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.