Compania aeriana germana Lufthansa a anuntat duminica faptul ca va anula 929 de zboruri luni, din cauza continuarii grevei de catre o parte a personalului sau navigant, ceea ce va afecta aproximativ 113.000 de pasageri, relateaza Reuters in pagina electronica.

Sindicatul Ufo a indemnat la incetarea lucrului aproape toata ziua, in cadrul unei saptamani de greva, cu scopul de a-si apara revendicarile cu privire la pensii si pensionarea anticipata.

Protestul urmeaza sa afecteze zboruri de scurt si lung curier Lufthansa pe aeroporturile din Frankfurt, Dusseldorf si Munchen incepand de luni de la ora locala 4.30 (, ora Romaniei).

Compania a precizat ca membrii conducerii urmau sa se reuneasca luni pentru a discuta despre consecintele grevei, care se anunta una dintre cele mai lungi din istoria firmei. Aeroporturile din Frankfurt, cel mai important "hub" german, si Düsseldorf vor fi afectate de greva intre orele 3.30-22.00 GMT, iar Munchen intre orele 3.30-23.00 GMT, anunta Ufo pe site, potrivit AFP.

Negocierile intre transportatorul aerian si delegatii personalului navigant, declansate in decembrie 2013, vizeaza probleme salariale, dar si protectia fata de concedieri sau pensii si pensionarea anticipata, definite prin convensii colective.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.