Papa Francisc a lansat primul album muzical al sau, un disc de rock progresiv intitulat "Wake Up!", vineri, in Italia, informeaza Reuters.

Albumul "Wake Up!" include 11 melodii in care fragmente din cele mai emotionante discursuri ale suveranului pontif, in diferite limbi, au fost imbinate cu imnuri crestine in viziunea unor muzicieni contemporani.

"Ideea acestui album s-a nascut in momentul in care papa Francisc a iesit in balconul de la Vatican si s-a adresat multimii, in primul sau discurs, in felul urmator: «dragi frati si surori, buna seara!»", a declarat Don Giulio Neroni, producatorul si directorul artistic al discului.

"Gratie acelui «buna seara!», am vazut ca acest papa era complet diferit de toti ceilalti. Pentru ca, in ultimii 2.000 de ani, niciun papa care a iesit prima data in balconul pontifical nu a spus «buna seara!». Toti au spus "Domnul fie cu voi!» sau "Pacea fie cu voi!». Insa acest papa a spus «buna seara!»", a adaugat producatorul albumului.

In piese, fragmente din discursuri publice sustinute de papa Francisc in limbile spaniola, italiana, portugheza si engleza sunt combinate cu ritmuri pop, rock si imnuri crestine in viziunea unor muzicieni contemporani.

Albumul va fi lansat la nivel international pe 27 noiembrie, iar melodia care da titlul acestuia - "Wake Up! Go! Go! Forward" - a fost prezentata, in premiera, la sfarsitul lunii septembrie, pe site-ul revistei Rolling Stone, cu prilejul vizitei in SUA a suveranului pontif.

In fragmentele din discursurile sale care apar pe acest album de muzica rock progresiv, papa Francisc abordeaza chestiuni precum pacea, demnitatea si ajutorarea oamenilor aflati in dificultate si isi exprima preocuparile privind mediul inconjurator, scrie MEDIAFAX.

Potrivit producatorilor albumului, o parte din incasarile rezultate din vanzarea discului de debut al suveranului pontif vor fi donate unui fond de ajutorare a refugiatilor. Acestia nu au oferit detalii in privinta organizatiilor care vor primi fondurile si in privinta procentelor din incasari care vor fi donate, mai relateaza Reuters. Totodata, conform rollingstone.com, albumul papei Francisc poate fi deja comandat pe iTunes, unde este disponibil pentru descarcare online si single-ul "Wake Up! Go! Go! Forward!.

Citeste si:
Vaticanul, implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina. Papa...
Vaticanul, implicat într-o...

Pentru lansarea acestui album, Papa Francisc a colaborat cu producatorul si directorul artistic Don Giulio Neroni, cu muzicianul Tony Pagliuca, care a compus mai multe piese de pe acest disc, inclusiv "Wake Up! Go! Go! Forward!", si cu trupa italiana de muzica rock progresiv Le Orme.

Albumul "Wake Up!" cuprinde urmatoarele melodii: "Annuntio Vobis Gadium Mangum", "Salve Regina", "Laudato Sie...", "Poe Que' Sufren Los Ninos", "Non Lasciatevi Rubare La Speranza!", "La Iglesia No Puede Ser Una Ong!", "Wake Up! Go! Go! Forward!", "La Fa Es Entera, No Se Licua!", "Pace! Fratelli!", "Per La Famiglia" si "Fazei O Que Ele Vos Disser".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.