Angela Merkel a anuntat o serie de masuri care vizeaza accelerarea procedurilor de acordare de azil in tara sa, in urma unor discutii cu partenerii de coalitie privind oprirea fluxului de imigranti, relateaza DPA in pagina electronica.

Potrivit acestor masuri, solicitantii de azil care nu au primit un aviz pozitiv ar trebui sa fie trimisi inapoi intr-un interval de trei saptamani, Merkel descriind aceasta actiune drept "un bun si important pas inainte", in urma unor negocieri tensionate, care au durat mai multe zile, intre cele doua partide ale coalitiei de guvernare.

Oamenii care au sanse slabe sa obtina dreptul de a ramane in Germania vor primi un raspuns la cererea lor in termen de o saptamana, a spus Merkel. O a doua evaluare ar trebui sa aiba loc peste doua saptamani, daca imigrantul in cauza decide sa conteste raspunsul oferit anterior.

Trei pana la cinci centre de retentie vor fi create pe intreg teritoriul german pentru solicitanti inclusi in grupul celor care au sanse minime sa obtina azil, potrivit planului.

Merkel, care conduce Uniunea Crestin-Democrata (CDU), a anuntat ca noul sistem acelerat se va aplica in principal celor care provin din asa-numitele tari balcanice sigure, care nu au dreptul la statutul de refugiat, perecum si indivizilor care incalca interdictia de a se intoarce in Germania. Ea a mai anuntat ca masurile ii vor viza pe imigrantii care au depus deja o cerere de azil in trecut si pe cei care nu au documente valide de identitate, scrie mediafax.

Pachetul anuntat include introducerea cartilor de identitate standardizate pentru imigranti si refugiati, fara de care nu vor avea acces la serviciile de securitate sociala. Cartile de identitate au scopul de a usura sarcina centrelor de inregistrare aflate de-a lungul Germaniei, in contextul in care birocratii se lupta sa faca fata unor niveluri de migratie fara precedent in Europa, de la cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Politica inasprita a lui Merkel in domeniul migratiei se bazeaza pe sprijinul lui Sigmar Gabriel, liderul Partidului Social-Democrat (SPD), si pe cel al lui Horst Seehofer, liderul Uniunii Crestin-Democrate (CDU) din Bavaria.

Anuntul marcheaza un oarecare consens in coalitia lui Merkel, care a fost in dezacord in ultimele saptamani asupra unor aspecte cum ar fi zonele de tranzit la granita propuse si politica usilor deschise fata de migranti.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Merkel a sustinut in ultimele doua saptamani ca UE poate face fata fluxului de imigranti fara a blocaarea granitelor sau construirea de garduri, promitand ca Germania va oferi un nou adapost pentru toti refugiatii.

Germania asteapta cel putin 800.000 de solicitanti de azil in acest an, insa ministrul german de Interne a anuntat deja 758.000 de nou-sositi pana in luna octombrie, ceea ce pare sa arate ca estimarea va fi depasita.

Pana la sfarsitul anului in Germania ar putea veni peste un milion de persoane, in contextul in care mii de oameni sosesc zilnic in Germania, potrivit unor oficiali. Berlinul a inregistrat 181.000 de nou-veniti doar in luna octombrie - 88.640 de persoane provenind din Siria, urmata de Albania, Afganistan, Irak si Kosovo.

Potrivit Comisiei Europene, aproximativ trei milioane de imigranti si solicitanti de azil ar putea ajunge in Uniunea Europeana pana la sfarsitul lui 2017.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.