Avionul cargo rusesc prabusit miercuri la scurt timp dupa decolarea din capitala Sudanului de Sud a provocat moartea a 41 de persoane aflate la bord si la sol, au declarat un oficial si un martor, citati de Reuters in pagina online.

Un membru al echipajului aeronavei si un copil aflat la bord au supravietuit, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei, Ateny Wek Ateny.

Coada si alte fragmente ale avionului erau imprastiate de-a lungul malurilor fluviului Nil, in apropiere de aeroportul din Juba, capitala tarii.

Aproximativ 20 de persoane s-ar fi putut afla la bordul avionului cargo, respectiv membrii echipajului si probabil 10-15 pasageri, a precizat Ateny.

El a adaugat ca au fost ucise de asemenea mai multe persoane aflate la sol, intrucat avionul Antonov s-a prabusit in apropierea unor pescari. "Nu stim exact numarul persoanelor ucise la sol", a precizat el. Un ofiter de politie care nu si-a prezentat numele a declarat ca cel putin 41 de persoane au murit, precizand ca numarul victimelor ar putea creste. Un alt martor citat de Reuters a afirmat ca a vazut 41 de cadavre la locul prabusirii aeronavei. Anterior, presa locala relata ca avionul avea la bord cinci membri rusi ai echipajului si sapte pasageri. South Sudan Tribune a scris pe Twitter ca doua persoane au supravietuit accidentului, inclusiv un copil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.