Primele zece corpuri ale unor victime ale catastrofei aeriene care a avut loc sambata in Egipt au fost identificate de catre membri ai familiilor, au anuntat marti oficiali rusi, relateaza AP in pagina electronica.

Aleksei Smirnov de la Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca 140 de trupuri si peste 100 de bucati de trupuri au fost aduse la Sankt Petersburg, cu doua avioane, luni si marti, si ca un al treilea avion urma sa aduca alte ramasite marti.

Airbusul A321-200 al companiei Kogalimavia - redenumita ulterior Metrojet - care efectua zborul KGL9268 de la Sharm el-Shekh la Sankt Petersburg s-a prabusit in Peninsula Sinai, iar toate cele 224 de persoane de la bord au murit. Cei mai multi dintre pasageri erau turisti si se intoceau acasa din concediu.

Aleksandr Rzanenkov, un oficial de la Primaria din Sankt Petersburg a anuntat, citat de agentia rusa Tass, ca primele doua corpuri ar fi putut sa fie le fie incredintate familiilor marti. El nu a dezvaluit identitatea victimelor, dar a precizat ca sunt de la periferia orasului si din regiune.

Informatii si teorii confuze au aparut luni cu privire la ceea ce ar fi putut sa produca aceasta catastrofa. Unii experti in domeniul aviatiei au evocat posibilitatea ca avionul sa fi fost doborat dupa detonarea unei bombe la bord. Alti experti citeaza un incident din 200, cand avionul a lovit pista cu coada, la aterizare.

Metrojet a negat vehement ca drama ar fi putut sa fie cauzata de o defectiune a echipamentelor sau de o eroare de pilotaj. Ambasada Statelor Unite in Egipt a solicitat personalului - ca "masura de precautie" - sa nu calatoreasca nicaieri in Peninsula Sinai pana la prezentarea rezultatului anchetei.

Presedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sisi a insistat marti ca situatia in domeniul securitatii in Peninsula Sinai este sub "control total". El a respins revendicarea doborarii avionului de catre gruparea Statul Islamic (SI) drept "propaganda" vizand sa afecteze imaginea tarii.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Intr-un interviu publicat marti de BBC, el-Sisi reafirma ca, in opinia sa, cauza dramei urmeaza fi aflata peste mai multe luni, si a cerut ca pana atunci sa nu se speculeze pe aceasta tema, scrie MEDIAFAX.

Militanti din cadrul SI au afirmat in ziua prabusirii avionului rusesc ca ei l-au "doborat", pentru a razbuna moartea celor ucisi de Moscova in campania aeriana prin care-l sustine pe presedintele sirian Bashar al-Assad.

Insa gruparea nu a oferit nicio proba in sprijinul revendicarii. De asemenea, militantii din Sinai nu au doborat, pana in prezent, vreun avion comercial sau militar, noteaza AP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.