Anchetatorii rusi au anuntat ca l-au retinut pe directorul unei biblioteci ucrainiene din Moscova dupa ce, in urma unei cercetari, s-a stabilit ca acesta facea "propaganda anti-ruseasca", informeaza BBC News online.

Natalia Sarina, directorul Bibliotecii de Literatura Ucraineana, a fost acuzata de incitare la ura etnica. Anchetatorii spuns ca au gasit acolo carti scrise de autorul radical nationalist ucrainean Dmitro Korcinski, ale carui lucrari sunt interzise in Rusia.

Ministrul de Externe ucrainean a protestat impotriva acestei anchete. "Aceasta nu este prima incercare a Kremlinului sa eticheteze toate lucrurile ucrainene drept «rusofobe» si «extremiste»", a transmis ministerul. "Cerem autoritatilor ruse sa puna capat presiunilor asupra activitatii bibliotecii - un centru cultural al comunitatii ucrainiene."

Comitetul de Investigatie al Rusiei a precizat ca a fost deschis un dosar penal impotriva Nataliei Sarina. Dmitro Korcinski este un nationalist ucrainean controversat, care a ajutat la infiintarea unor miscari politice de extrema-dreapta, scrie MEDIAFAX.

Relatiile dintre Rusia si Ucraina sunt incordate in urma anexarii Crimeei de catre Moscova anul trecut si din cauza sustinerii acordate de aceasta separatistilor prorusi in estul Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.