Un german a fost arestat in cazul disparitiei unui copil imigrant din Bosnia, in varsta de patru ani, dintr-un centru de refugiati din Berlin, in urma cu o luna, dupa ce a marturisit ca l-a omorat, au anuntat autoritatile germane, citate de site-ul agentiei de presa AP.

Procurorul Michael von Hagen a declarat ca barbatul in varsta de 32 de ani, cetatean german, a carui identitate nu a fost dezvaluita, a fost predat autoritatilor de mama acestuia, dupa ce femeia l-a recunoscut intr-o inregistrare video difuzata de politia germana.

Mama suspectului era intervievata, joi dimineata, de politisti in locuinta acesteia din statul Brandenburg, in apropiere de Berlin, cand barbatul a aparut si a marturisit ca l-a ucis pe baiatul in varsta de patru ani, spunand ca are cadavrul acestuia in masina. Politistii au descoperit trupul copilului in masina intr-un rezervor, acoperit cu nisip pentru animale, a precizat von Hagen. O autopsie va fi efectuata pentru a stabili cauzele si data mortii, dar potrivit procurorului, baiatul parea ca nu a fost "ucis azi sau ieri".

El a mai precizat ca suspectul este interogat in prezent de autoritati in privinta posibilelor motive care au dus la savarsirea crimei, dar nu exista dovezi ca barbatul ar fi avut atitudini xenofobe sau vreo legatura cu gruparile extremiste de dreapta, scrie MEDIAFAX.

Mohamed Januzi, in varsta de patru ani, a fost vazut ultima data pe 1 octombrie in centrul pentru inregistrare a imigrantilor din centrul Berlinului, fiind insotit de un barbat neidentificat. In saptamana urmatoare de la disparitia baiatului, politia a publicat fotografii cu Mohamed si o inregistrare video cu un barbat neidentificat care mergea impreuna cu baiatul pe strada, iar cazul a atras atentia publica in Germania.

Marti, politia a facut publice noi fotografii cu baiatul si cu o inregistrare video de o mai mare claritate, realizata de un amator, in care aparea barbatul neidentificat, in speranta de a obtine noi piste in caz. In plus, autoritatile germane au anuntat si o recompensa de 20.000 de euro pentru cei care ofera informatii in acest caz si il descriu pe suspect, care parea sa fie european, slab, brunet si cu barba Nu se stie cum Mohamed s-a separat de mama lui si de rudele sale.

Citeste si:
De ce nu ar putea fi arestat Putin dacă ar ajunge în SUA, în pofida...
De ce nu ar putea fi arestat...

In cursul acestui an, la centrele de inregistrare a imigrantilor au fost, frecvent, cozi mari si aglomeratie, in conditiile in care din ce in ce mai multi imigranti s-a indreptat inspre Germania pentru a solicita azil. Pana la finalul anului, in Germania sunt asteptati peste 800.000 de solicitanti de azil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.