Uniunea Europeana risca "dezintegrarea" daca nu raspunde la nivel colectiv si cu instrumente "comunitare" la criza migratorie, avertizeaza Inaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, informeaza agentia Belga, citata de site-ul RTL Info.

Daca europenii se multumesc cu raspunsuri nationale in fata unui fenomen european, "criza se va agrava, cu reactii in lant ale opiniilor publice si guvernelor nationale, daca nu ne dotam cu instrumente pe masura", a afirmat Mogherini, intr-un interviu publicat joi de jurnalul Il Sole 24 Ore. "Fara aceste instrumente, exista riscul dezintegrarii", a adaugat aceasta.

Austria a anuntat ca va adopta masuri de securizare a frontierei sale cu Slovenia, care ar putea sa includa construirea unui gard - ceea ce ar fi o premiera in spatiul Schengen - pentru a controla fluxul de imigranti care alimenteaza tensiunile intre statele Uniunii Europene, scrie MEDIAFAX.

In cadrul unei discutii telefonice de miercuri cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cancelarul austriac, social-democratul Werner Faymann, a recunoscut totusi ca "barierele nu isi au locul in Europa", fara insa a preciza intentiile Executivului de la Viena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.