Mediatorii internationali pentru pace in Orientul Mijlociu si-au reiterat vineri, in urma unei reuniuni la Viena, indemnul la restabilirea calmului intre israelieni si palestinieni.

Cvartetul pentru Orientul Mijlociu - din care fac parte ONU, Statele Unite, Uniunea Europeana (UE) si Rusia - s-a reunit vineri la Viena, dupa reuniunea dintre Statele Unite-Arabia Saudita-Turcia si Rusia cu privire la razboiul din Siria.

Organismul a subliniat ca sunt necesare masuri semnificative in vederea ajungerii la o solutie cu doua state in conflictul israeliano-palestinian. "Cvartetul condamna toate actele de teroare si violenta impotriva civililor", a declarat Federica Mogherini, Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe. "Subliniind necesitatea urgenta a revenirii la calm, Cvartetul isi reitereaza indemnul la retinere maxima si la evitarea retoricii si actiunilor provocatoare", a adaugat ea, potrivit MEDIAFAX.

Membrii Cvartetului intentioneaza sa efectueze "in curand" o vizita in regiune, pentru a discuta atat cu israelienii, cat si cu palestinienii, despre restabilirea increderii si avansarea catre o solutie cu doua state.

John Kerry spera, la randul sau, ca recenta sa intalnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu si cele cu presedintele palestinian Mahmoud Abbas si regele Abdallah al Iordaniei sa conduca la o detensionare a conflictului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.