Autoritatile franceze au deschis o ancheta preliminara cu privire la accidentul rutier care a avut loc vineri dimineata, intre un autocar si un camion, in apropiere de Bordeau, soldat cu 42 de morti, relateaz AP in pagina electronica.

Circumstantele in care a avut loc loc accidentul erau neclare, potrivit lui Pierre Dartout, reprezentantul Guvernului in regiunea Aquitaine, care a anuntat ancheta intr-o conferinta de presa, in apropiere de locul accidentului.

Ambele vehicule au luat foc dupa ce s-ai ciocnit frontal, vineri dimineata. Primarul din Puisseguin, unde a avut loc accidentul, a declarat pentru postul i-Tele ca soferul autobuzului a reusit sa deschida usa, salvand opt oameni. El a precizat ca elicoptere evacuau persoane grav ranite.

Anterior, presedintele francez Francois Hollande a anuntat ca 42 de persoane au murit, iar altele au fost ranite in accidentul din sud-vestul Frantei. Biroul presedintelui a anuntat intr-un comunicat ca premierul Manuel Valls si ministrul de Interne Bernard Cazeneuve se indreptau catre locul accidentului, la est de Bordeaux.

Seful statului francez a promis o ancheta cu privire la aceasta "imensa tragedie" si a exprimat "solidaritatea intregii natiuni" cu rudele victimelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.