Un incendiu a izbucnit, miercuri, intr-o tabara de imigranti din apropierea frontierei Sloveniei cu Croatia, in care se aflau mii de persoane.

Incendiul a izbucnit intr-o tabara de imigranti din orasul Brezice, din sud-estul Sloveniei, aflat in apropierea frontierei cu Croatia. In tabara se aflau mii de imigranti, printre care si copii.

Echipele de interventie au fost trimise la fata locului pentru a ajuta imigrantii care inhalasera fum. De asemenea, si politia a intervenit pentru gestionarea situatiei. Cateva dintre corturile in care se adaposteau imigrantii au ars, dar focul a fost stins de pompieri. Cauza incendiului este inca necunoscuta de autoritati, dar exista presupuneri ca imigrantii ar fi aprins focuri de tabara pentru a se incalzi din cauza temperaturilor scazute.

Peste 20.000 de imigranti au intrat in Slovenia de sambata dimineata, pentru a-si continua calatoria spre Austria. Cel putin 6.000 de persoane si-au petrecut noaptea de marti spre miercuri in Slovenia, fiindu-le oferit adapost in centre pentru refugiati.

Instabilitatea curenta din Slovenia a fost declansata vineri dupa ce Ungaria a anuntat ca isi inchide granita cu Croatia pentru imigrantii clandestini. Astfel, toti cei care intentionau sa ajunga din Croatia in Ungaria pentru a-si continua drumul spre Austria si Germania s-au indreptat inspre Slovenia, ca ruta de tranzit.

In ultimele doua zile, au fost trimisi 140 de militari sloveni pentru a acorda asistenta politiei de frontiera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.