Letonia va construi un gard pe unele segmente ale frontierei sale cu Rusia, care are o lungime totala de 270 de kilometri, pentru a opri intrarea migrantilor pe teritoriul leton, relateaza Europa Libera in pagina electronica.

O purtatoare de cuvant a Ministerului leton de Interne a anuntat marti ca gardul va acoperi 90 de kilometri de granita in mai multe sectoare ale frontierei si va fi dotat cu senzori. Gardul face parte dintr-un proiect pe patru ani, in valoare de 20 de milioane de euro, destinat intaririi si marcarii mai eficiente a granitei Letoniei cu statul vecin din est.

Proiectul a fost conceput anul trecut, dar purtatoarea de cuvant a Ministerului de Interne de la Riga a precizat ca a devenit o prioritate din cauza actualei crize a migrantilor din Europa, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 300 de migranti au intrat ilegal anul acesta in Letonia venind din Rusia. Cei mai multi dintre ei provin din Vietnam, dar si din Siria si Irak.

Acest anunt intervine la cateva zile dupa ce presedintele Sindicatului politiei germane (DPolG), Rainer Wendt, a declarat ca Germania ar trebui sa construiasca un gard de-a lungul frontierelor, pentru a opri fluxul imigrantilor.

Wendt a precizat, intr-un interviu pentru Welt am Sonntag, citat de Deutsche Welle in pagina online, ca pentru controlarea granitelor germane sunt necesare masuri dure, precum constructia unui gard la frontiera cu Austria.

Acest gest ar genera o reactie in lant in alte state europene, care se confrunta cu sosirea a mii de refugiati din Siria si alte tari. "Daca ne inchidem granitele astfel, Austria va isi inchide de asemenea frontiera cu Slovenia. Acesta este exact efectul de care avem nevoie", a precizat Wendt.

Guvernul german, care a criticat dur decizia Ungariei de a construi un gard inalt de 3,5 metri la frontiera cu Serbia, considera ca o astfel de bariera nu ar opri fluxul de imigranti, a declarat purtatorul de cuvant al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, citat de Reuters in pagina online.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.