Rusia intentioneaza sa initieze discutii pentru semnarea unui acord de asociere a Siriei la Uniunea Economica Eurasiatica dupa solutionarea conflictului din aceasta tara, informeaza site-ul agentiei Itar-Tass.
"Suntem deschisi discutiilor pentru crearea unei zone de liber-schimb cu Siria; incurajam cooperarea cu Siria", a declarat ministrul rus al Industriei si Comertului, Denis Manturov.

"Dar cred ca trebuie sa asteptam solutionarea problemelor politice si economice din Siria si sa continuam cooperarea in cadrul unei noi platforme", a subliniat oficialul rus.

Tratatul care prevede constituirea Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2015. Noua organizatie internationala include Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan si Kirgizstan. Structura executiva a organizatiei - Comisia Economica Eurasiatica - are sediul la Moscova. Organizatia a adoptat principiul circulatiei libere a fortei de munca si vizeaza constituirea unei piete unice pentru constructii, retail si turism.

Rusia a lansat la sfarsitul lunii septembrie raiduri aeriene pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad, anuntand ca ataca pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Statele Unite si NATO au acuzat Rusia ca vizeaza pozitii ale insurgentilor sirieni, sustinuti de Occident, scrie MEDIAFAX.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.