Organizatiile teroriste din Siria intentioneaza sa destabilizeze alte tari, avertizeaza presedintele rus, Vladimir Putin, argumentand ca era necesara o interventie preventiva si dezvaluind ca in Rusia au fost dejucate 20 de comploturi teroriste in cursul anului 2015.

"Dupa ocuparea unor zone din Siria si din Orientul Mijlociu, teroristii au conceput planuri pentru extinderea spre alte tari, in scopul destabilizarii unor regiuni intregi", a declarat Vladimir Putin, citat de site-ul agentiei RIA Novosti.

"Organizatiile teroriste au intensificat operatiunile de recrutare din Caucaz", a adaugat presedintele Rusiei, subliniind ca Serviciul federal rus de securitate (FSB) a dejucat 20 de comploturi teroriste in 2015, capturand 560 de islamisti si eliminand alti 112. "Teroristii incearca sa recruteze islamisti inclusiv din Rusia si din spatiul Comunitatii Statelor Independente. Raidurile aeriene in Siria sunt necesare ca actiune preventiva impotriva retelei teroriste Stat Islamic", a subliniat liderul de la Kremlin, scrie MEDIAFAX.

Saptamana trecuta, Vladimir Putin a cerut eforturi coordonate ale statelor foste sovietice pentru evitarea tranzitului islamistilor din Afganistan in Siria.

Rusia a lansat, la sfarsitul lunii septembrie, raiduri aeriene in Siria, atacand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), bombardamentele ruse s-au soldat pana acum cu cel putin 370 de morti - 243 de insurgenti, 52 de membri ai grupului terorist Stat Islamic si 127 de civili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.