Guvernul american planuieste sa impuna operatorilor de drone utilizate in scopuri recreationale sa-si inregistreze dispozitivele, in contextul ingrijorarilor tot mai mari cu privire la pericolul pe care micile aparate de zbor il reprezinta pentru aviatie, relateaza DPA in pagina electronica.

Departamentul Transporturilor si Administratia Federala a Aviatiei (FAA) au anuntat luni crearea unui grup de lucru insarcinat sa elaboreze, pana la 20 noiembrie, recomandari pentru procesul inregistrarii acestui tip de drone.

Secretarul Transporturilor Anthony Foxx a anuntat ca masura urmeaza "sa ajute la protejarea securitatii publice in aer si la sol". Piloti de avioane de linie, dar si de alte tipuri de avioane, raporteaza pana la 100 de observari de drone, inclusiv cvasi-coliziuni, pe luna, in pofida unor reguli care interzic operarea dispozitivelor in apropiere de aeroporturi, potrivit FAA.

Dronele au voie sa opereze la o altitudine de peste 120 de metri doar in baza unei autorizari speciale si sunt interzise pe o raza de opt kilometri de la aeroporturi, insa aceste reglementari sunt incalcate frecvent.

Anumite tipuri de drone de mici dimensiuni, inclusiv jucarii, sunt susceptibile sa fie excluse de la reglementari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.