Autoritatile irakiene au emis mandate de arestare pentru ministrul irakian al Comertului, Milas Muhammad Abdul Karim, si pentru fratele acestuia, Nehru, fiind acuzati de acte de coruptie, informeaza site-ul postului Radio Free Europe/Radio Liberte.

Cazurile celor doi au fost transferate unei curti specializate in anticoruptie din Bagdad, a precizat un purtator de cuvant judiciar duminica. Doi oficiali din cadrul sectiei legale a Ministerului de Comert au declarat, pentru Reuters, ca Abdul Karim se confrunta cu acuzatii de coruptie, printre care acceptare de mita, primire de beneficii ilegale si abuz de functie, scrie MEDIAFAX.

Presa irakiana scrie ca Abdul Karim este suspectat pentru atribuirea de contracte fara licitatii firmelor legate de numele fratelui sau Nehru din Iordania. Premierul irakian, Haidar al-Abadi, a anuntat ca a luat masuri pentru eradicarea coruptiei in august.

Abdul Karim este unul dintre cei mai in varsta oficiali care se vor confrunta cu actiuni judiciale de cand campania de eradicare a coruptiei a fost anuntata.

Saptamana trecuta, au fost emise mandate de arestare pentru fosti oficiali din Ministerul Electricitatii si din municipalitatea Bagdadului pentru luare de mita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.