Inca zece suspecti in cazul atentatului de la Ankara de sambata, soldat cu moartea a 99 de persoane, au fost arestati de autoritatile turce, fiind retinute, in total, 12 persoane in acest caz, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

"In conexiune cu atacul din Ankara, inca zece persoane au fost retinute in legatura cu conturile lor de Twitter", a anuntat, joi, premierul turc, Ahmet Davutoglu, intr-un interviu acordat postului TV TGRT.

Miercuri, doi suspecti, presupusi membri ai grupului radical Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), au fost arestati de autoritatile turce, dupa ce au anuntat atacul anterior pe Twitter. Cei doi suspecti ar fi detinut un cont fals de Twitter, @DrBereday, prin care ar fi postat un mesaj "o bomba va exploda in Ankara", cu noua ore inaintea producerii atacului.

Arestarile au avut loc dupa ce Parchetul din Ankara, care se ocupa de investigatia acestui caz, a solicitat Directoratului de Telecomunicatii si Comunicare sa ii furnizeze informatii despre cateva conturi de Twitter. Reprezentantii companiei Twitter din SUA au declarat, ulterior, ca au dezvaluit informatiile solicitate de Parchetul din Ankara.

Premierul turc a declarat miercuri, pentru Reuters, ca unii dintre suspectii in cazul atentatului dublu din apropierea garii din Ankara au petrecut cateva luni in Siria si ar putea avea legaturi cu organizatia terorista Stat Islamic sau cu militantii kurzi, scrie MEDIAFAX.

Marti, ministerul turc de Interne a anuntat ca i-a suspendat din functii pe sefii serviciilor de informatii si de securitate si ai politiei din Ankara, intr-un efort de a efectua o ancheta eficienta asupra dublului atentat de sambata, dupa ce presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a recunoscut esecul serviciilor de securitate si spionaj de a preveni atacul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.