Consiliul de Securitate al ONU se reuneste de urgenta vineri, la New York, pe tema situatiei din Ierusalimul de Est si teritoriile palestiniene, au anuntat diplomati, relateaza AFP.

Reuniunea a fost solicitata de Iordania, membra a Consiliului, si urmeaza sa inceapa la ora locala 11.00 (18.00, ora Romaniei), scrie MEDIAFAX.

Diplomati din tari membre ale Grupului Arab la ONU au participat joi dupa-amiaza la o reuniune la finalul careia Iordania a fost insarcinata sa contacteze presedintia spaniola a Consiliului in vederea organizarii acestei reuniuni, a declarat pentru presa ambasadorul palestinian la ONU Riyad Mansour. "Situatia este exploziva, Consiliul este necesar sa-si asume responsabilitatea, iar noi este necesar sa facem totul pentru a opri varsarea de sange si apoi sa discutam despre modul in care sa protejam populatia civila din teritoriile palestiniene", a subliniat el.

Grupari palestiniene au indemnat la manifestatii, vineri, in Cisiordania si Fasia Gaza. Cisiordania si Ierusalimul de Est sunt, de la 1 octombrie, teatrul unor confruntari intre tineri palestinieni si militari israelieni, dar si al unor atentate care amplifica temerile izbucnirii unei noi Intifada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.