Turcia propune Uniunii Europene devansarea planului de eliminare a vizelor destinate cetatenilor turci pentru accesul in spatiul comunitar ca fiind o conditie pentru acceptarea imigrantilor din Orientul Mijlociu pe teritoriul turc, informeaza site-ul agentiei Reuters.
Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a declarat ca a propus Uniunii Europene semnarea acordului pentru eliminarea vizelor in prima jumatate a anului 2016 in loc de 2017, asa cum este stabilit. "Nu vom semna acordul de readmisie a imigrantilor clandestini pana nu vor fi luate masuri in privinta vizelor Schengen, practic prin eliminarea vizelor pentru cetatenii turci", a spus Davutoglu.

Turcia si Uniunea Europeana au semnat in decembrie 2013 un acord privind posibilitatea eliminarii vizelor in paralel cu readmisia clandestinilor intrati in spatiul UE pe teritoriul Turciei.

Negociatorii Uniunii Europene au semnalat ca inregistreaza progrese in discutiile cu Turcia privind limitarea afluxului de extracomunitari spre Uniunea Europeana.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a prezentat presedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, un "proiect de plan de actiune" destinat limitarii numarului imigrantilor din Orientul Mijlociu care se indreapta spre Europa, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.