O musulmana britanica a povestit experienta pe care a avut-o in Siria, unde a mers dupa sotul ei impreuna cu cei cinci copii, explicand ca a fugit din reteaua terorista Stat Islamic pentru ca nu ii placea "mentalitatea de gangster" a adeptelor organizatiei fundamentaliste.

Shukee Begum a decis sa plece din Manchester in Siria, impreuna cu cei cinci copii, pentru a-si gasi sotul, Jamal al-Harith, un fost detinut de la Guantanamo Bay care a parasit Marea Britanie acum 18 luni pentru a deveni membru al organizatiei teroriste Stat Islamic. Dar, la cateva luni dupa ce si-a gasit sotul, Shukee Begum si-a luat copiii, care au varste cuprinse intre 11 luni si noua ani, si au fugit din zonele aflate sub controlul teroristilor sunniti.

"Este sotul meu, dar nu prea mai sta cu noi. Nu am mai considerat ca acel loc putea fi numit casa mea. Ma gandesc la viitorul copiilor. Mai este oare el parte a viitorului? Oare va reveni?", a explicat ea.

Femeia a povestit cum era viata adeptilor retelei teroriste Stat Islamic. "Sunt sute de familii care traiesc intr-o hala, impartind o baie sau doua. Copiii se imbolnavesc, plang. Femeile de acolo au o mentalitate de tip gangster, vorbeau despre violente, despre razboi, despre crime. Stau tot timpul impreuna, vizioneaza videoclipuri ale grupului Stat Islamic. Nu era chiar ce imi place mie", a subliniat Shukee Begum.

Begum a dezertat din reteaua terorista Stat Islamic, dar apoi a fost capturata de traficanti de persoane, in nordul Siriei. Femeia, care are cetatenie britanica, vrea sa revina in Marea Britanie, dar se teme ca va fi adusa in fata justitiei sub acuzatia de activitati teroriste. In prezent, ea si cei cinci copii locuiesc in Siria.

"Mi-ar placea sa revin in Marea Britanie", a declarat femeia de 33 de ani pentru postul Channel 4 News. "Marea Britanie este tara mea, prietenii mei sunt acolo, familia mea este acolo. Eu consider ca tara mea este acolo", a declarat Shukee Begum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.