Casa Alba a respins miercuri o propunere a presedintelui rus Vladimir Putin de a-l trimite pe premierul Dmitri Medvedev in Statele Unite pentru a discuta despre cooperarea militara in Siria, o propunere pe care presedintia americana a catalogat-o drept un semn de "disperare", relateaza DPA online.

Putin a propus sa-l trimita pe Medvedev in Statele Unite, a anuntat Kremlinul marti. Washingtonul si Moscova au purtat negocieri pentru a evita confruntari neintentionate sau accidentale intre militarii lor, in timp ce efectueaza campanii aeriene separate in Siria, scrie MEDIAFAX.

Insa Washingtonul a respins orice discutii in vederea unei cooperari, atat timp cat Rusia sustine regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad. "Nu suntem interesati sa facem asta, atat timp cat Rusia nu vrea sa contribuie in mod constructiv la efortul nostru impotriva (Statului Islamic)", a declarat Josh Earnest, un purtator de cuvant al Casei Albe.

"Rusia are agenda ei, iar ei continua aceasta agenda chiar acum, singuri. Asadar mie nu mi se pare surprinzator ca presedintele Putin sa incerce, dintr-o oarecare disperare, sa trimita al doilea cel mai important oficial din Guvernul rus in Statele Unite, intr-o tentativa de a ne convinge pe noi sa ne alaturam lor", a spus Earnest.

Un purtator de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a exprimat "regretul" presedintiei ruse fata de "refuzul de a incepe dialogul" al Washingtonului, potrivit postului Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.