Parlamentul iranian a aprobat acordul cu privire la programul nuclear pe care Teheranul l-a incheiat cu sase mari puteri, anunta presa de stat, relateaza BBC News online.

Acordul a fost adoptat cu 161 de voturi "pentru", 59 "impotriva" si 13 abtineri, potrivit agentiei oficiale IRNA. Insa Parlamentul a insistat ca inspectorii internationali vor avea doar un acces limitat la instalatiile militare iraniene.

Acordul, incheiat in iulie, autorizeaza o anulare a sanctiunilor in schimbul limitarii de catre Iran a activitatilor sale nucleare sensibile, scrie MEDIAFAX.

Teheranul insista ca programul sau nuclear este in intregime pasnic.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sapte rezolutii, din 2006 si pana in 2015, prin care cere Republicii islamice sa-si inceteze productia de uraniu imbogatit - care poate fi utilizat in scopuri civile, dar si la fabricarea unor bombe nucleare. Patru dintre aceste rezolutii au impus sanctiuni regimului, intr-un efort de a-l convinge sa se conformeze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.