Fortele aeriene turce au bombardat militanti ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din Turcia si Irak, dupa ce gruparea rebela le-a cerut combatantilor sai sa inceteze atacurile pe teritoriul turc, dupa dublul atentat de sambata, de la Ankara, relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty.

Armata turca a informat ca obiective ale PKK au fost distruse in regiunile Metina si Zap, din nordul Irakului, in raiduri aeriene efectuate duminica.

Obiective PKK din provincia Diyarbakir, situata in sud-estul Turciei, au fost distruse de asemenea sambata. Zeci de persoane au fost ucise in raidurile aeriene. Bombardamentele au fost efectuate dupa ce PKK a ordonat sambata incetarea activitatilor de gherila in Turcia, afirmand ca luptatorii sai vor evita actiunile care ar putea preveni un scrutin corect la 1 noiembrie, scrie MEDIAFAX.

Guvernul turc a respins insa declaratia, afirmand ca rebelii kurzi trebuie sa depuna armele si sa paraseasca tara.

Tot sambata, un dublu atentat cu bomba a vizat un miting pentru pace al activistilor pro-kurzi, la Ankara, provocand moartea a 97 de persoane. Potrivit unor surse din domeniul securitatii, militantii gruparii Stat Islamic sunt responsabili de atac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.