Autoritatile ruse au anuntat ca au arestat un grup de persoane care planuia sa comita un atac terorist la Moscova, relateaza postul Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) in pagina electronica.

Comisia nationala rusa de lupta impotriva terorismului a anuntat duminica faptul ca acesti "criminali" au fost arestati intr-un apartament din vestul Moscovei, in care ofiteri de securitate au gasit si dezamorsat un "dispozitiv exploziv improvizat". Agentia a afirmat ca persoanele arestate erau "implicate in pregatirea unui atac terorist la Moscova". Era neclar imediat daca acestea faceau parte din vreo organizatie mai mare.

Putin a evocat eventuale pericole ca militanti din cadrul gruparii Statul Islamic (SI) sa comita atacuri teroriste in Rusia atunci cand a aparat decizia Moscovei de a lansa atacuri aeriene asupra unor pozitii detinute de gruparea extremista in Siria.

Bombardamentele rusesti au provocat frictiuni intre Moscova si Washington, care acuza Rusia ca a vizat mai degraba opozanti moderati ai presedintelui sirian Bashar al-Assad in aceasta campanie, scrie MEDIAFAX.

Putin a declarat duminica, anterior, intr-un interviu difuzat pe postul national de televiziune, ca amenintarea terorismului in Rusia "exista deja" inainte ca Moscova sa inceapa sa bombardeze tinte in Siria, pe 30 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.