Cinci membri din cadrul misiunii NATO de sustinere internationala in Afganistan au murit, iar alti cinci au fost raniti, in urma prabusirii unui elicopter militar britanic in capitala afgana Kabul, au anuntat luni oficiali, relateaza Reuters online.

Misiunea NATO Sustinere Hotarata (Resolute Support, care a anuntat bilantul fara sa precizeze nationalitatea mortilor sau ranitilor, a precizat ca elicopterul s-a prabusit duminica dupa-amiaza la baza sa, la Kabul, fara sa ofere alte detalii.

Ministerul britanic al Apararii (MoD) a anuntat pe site ca doi membri ai Fortelor Aeriene Regale (RAF) au murit dupa ce un elicopter britanic de tip Puma Mk 2 s-a prabusit la aterizare, in baza.

"Incidentul este anchetat in continuare, dar putem confirma ca este vorba despre un accident si nu de rezultatul activitatii insurgentilor", afirma MoD in comunicat, fara sa mentioneze alte victime in randul NATO.

NATO si-a incetat misiunea de lupta in Afganistan, insa aproximativ 12.000 de oameni, in principal trupe americane, raman in Afganistan in cadrul Misiunii Sustinere Hotarata, care se concentreaza asupra formarii fortelor afgane de securitate, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.