Exploziile produse sambata langa gara centrala din Ankara s-au soldat cu cel putin 30 de morti si 126 de raniti, a anuntat Ministerul turc de Interne, citat de agentia Anadolu in pagina electronica.

[Update]

Exploziile au avut loc in timp ce numeroase persoane se adunasera in fata garii pentru a participa la o manifestatie in Piata Sihhiye, din apropiere. Participantii la miting, organizat de Confederatia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) si mai multe ONG-uri, cereau incetarea conflictului dintre organizatia terorista PKK si statul turc.

Organizatorii au anulat mitingul, cerandu-le participantilor din alte orase sa se intoarca la casele lor, relateaza Hurriyet in editia online. De asemenea, autoritatile au cerut oamenilor sa doneze sange pentru a ajuta ranitii din spitale.

Politia a evacuat zona pentru a evita noi victime, in cazul unui al treilea atac.

Co-presedintele Partidului Democrat al Poporului (HDP) Selahattin Demirtas a declarat la Istanbul ca atacul este asemanator atentatelor recente de la Diyarbakir si Suruc. "Bilantul este foarte mare", a precizat el.

La 5 iunie, cu doua zile inainte de alegerile generale in urma carora HDP a intrat in Parlament, patru persoane au murit intr-un dublu atac cu bomba comis la un miting al formatiunii la Diyarbakir.

Turcia se pregateste de noi alegeri la 1 noiembrie, dupa ce partidele parlamentare nu au reusit sa formeze un Guvern.

La 20 iulie, 33 de persoane au murit intr-un atac impotriva tinerilor socialisti, comis de gruparea Stat Islamic la Suruc.

In urma exploziilor de sambata, premierul Ahmet Davutoglu se va intalni la Ankara cu vicepremierul Yalcin Akdogan, ministrul Sanatatii, Mehmet Muezzionglu, ministrul de Interne, Selami Altinok, precum si cu comandantul politiei, seful serviciilor de informatii si primarul capitalei, relateaza CNN Turk.

Liderul Partidului Poporului Republican (CHP) Kemal Kilicdaorglu a declarat ca Turcia nu merita acest lucru si a anuntat ca formatiunea sa si-a anulat toate evenimentele pentru ziua de sambata. Partidul este pregatit sa sustina lupta impotriva terorismului, a adaugat el.

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

Vicepresedintele CHP Gürsel Tekin a declarat ca mai multi parlamentari ai formatiunii urmau sa participe la miting, pentru a sustine apelul la pace.



Exploziile s-au produs la iesirea din gara centrala din capitala turca, unde se adunau sustinatorii Partidului Democrat al Poporului (HDP). Cauza exploziilor nu este cunoscuta pentru moment, dar agentia Anadolu a relatat ca ar putea fi vorba despre un atentat sinucigas.

Potrivit corespondentului agentiei Anadolu, numeroase cadavre si persoane ranite erau intinse pe jos, in fata garii de pe strada Hipodrum, unde oamenii incepeau sa se adune pentru a participa la un miting.

Serviciile de urgenta au sosit imediat la locul deflagratiei, care s-a produs la ora locala 10.05 (10.05, ora Romaniei). Potrivit unor informatii initiale, explozia ar fi fost cauzata de un atacator sinucigas, dar deocamdata nu exista o confirmare oficiala.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Numeroase persoane se adunasera in fata garii pentru a participa la o manifestatie in Piata Sihhiye, din apropiere. Participantii la miting, organizat de Confederatia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK), cereau incetarea conflictului dintre organizatia terorista PKK si statul turc, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.