Un adolescent israelian a fost injunghiat de un palestinian, vineri, in Ierusalim, iar un evreu ultraortodox a atacat patru beduini, intr-un alt incident, produs in sudul Israelului, in timp ce armata israeliana a deschis focul spre un grup de protestatari, la frontiera cu Fasia Gaza, informeaza site-ul YnetNews.com.

Un adolescent ultraortodox in varsta de 15 ani a fost injunghiat in zona Shaul Hanavi din Ierusalim, avand rani moderate. Agresorul a fost imobilizat de serviciile de securitate israeliene.

Intr-un incident separat, un evreu ultraortodox a atacat patru beduini, in provincia Dimona, situata in sudul Israelului, in ceea ce pare a fi un incident nationalist, scrie MEDIAFAX.

In contextul situatiei tensionate, armata israeliana a deschis focul spre un grup de militanti palestinieni, la frontiera cu Fasia Gaza, in zona kibbutzului Nahal Oz. Cel putin trei persoane au fost ranite, dintre cei aproximativ 200 de palestinieni care demonstreaza in aceasta zona.

Atacurile produse vineri sunt cele mai recente dintr-o serie de incidente violente inregistrate in ultimele saptamani in Israel si in Cisiordania. Recenta serie de violente a izbucnit joia trecuta, cand un palestinian a omorat doi israelieni in fata unei colonii evreiesti din Cisiordania. Alti doi israelieni si doi palestinieni au murit, iar peste 100 de palestinieni au fost raniti intr-o serie de atacuri si confruntari produse sambata si duminica in Ierusalim si in Cisiordania. Un palestinian a injunghiat mortal, sambata seara, doi israelieni ultraortodocsi, ranind alte doua persoane, inclusiv un copil, intr-un incident produs in Centrul vechi al Ierusalimului. Armata israeliana l-a impuscat mortal pe autorul atacului terorist. Intr-un alt incident, petrecut duminica dimineata tot la Ierusalim, un palestinian a ranit prin injunghiere un adolescent israelian de 15 ani, fiind apoi impuscat mortal de serviciile de securitate israeliene. In replica, armata israeliana a dispus duminica restrictionarea accesului la obiectivele religioase musulmane din Centrul vechi al Ierusalimului. In urmatoarele 48 de ore, in zona au putut intra doar cetateni israelieni, turisti si angajati ai companiilor si institutiilor din Orasul Vechi al Ierusalimului. In semn de protest fata de aceste masuri, tineri palestinieni au atacat cu pietre si sticle membri ai serviciilor de securitate israeliene, in Cisiordania. Confruntarile s-au soldat cu ranirea a cel putin 100 de palestinieni.

Israelul restrictioneaza frecvent accesul la obiectivele din zona Muntelui Templu, unde se afla Zidul Plangerii si Piatra de Fundatie, cel mai sacru loc al iudaismului. Aceeasi zona este denumita de musulmani drept Al-Haram al-Sharif (Sanctuarul Nobil - incluzand moscheea Al-Aqsa, Domul Stancii, Domul Lantului si moscheea Bouraq), fiind al treilea loc sacru al mahomedanismului dupa Mecca si Medina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.