Va avertizam ca filmuletul poate avea un puternic impact emotional.

Cineastul francez Luc Besson a regizat pentru FIA (Federatia Internationala de Automobilism) un clip emotionant, care militeaza pentru cresterea sigurantei in traficul rutier a copiilor care merg la scoala, informeaza fia.com.

Filmul "Save Kids Live", realizat in colaborare cu FIA si finantat de FIA Foundation, a fost lansat de Ziua Internationala a Mersului la Scoala, cu scopul de a promova implementarea unor norme sporite de securitate rutiera pe plan mondial. Ziua Internationala a Mersului la Scoala (International Walk to School Day) este o initiativa lansata pentru a creste gradul de constientizare in randul populatiei in legatura cu nevoia de a-i proteja pe tinerii pietoni din lumea intreaga.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), 500 de copii sunt ucisi in fiecare an, pe plan mondial, in accidente rutiere, in timp ce merg pe jos la scoala. Incercand sa creasca gradul de constientizare in randul populatiei in legatura cu normele de siguranta rutiera, Jean Todt, presedintele FIA si trimis special al ONU pentru siguranta rutiera, l-a rugat pe bunul sau prieten Luc Besson sa realizeze un film care sa transmita un mesaj vizual puternic, care sa sublinieze pericolele pe care le infrunta, zilnic, copiii din lumea intreaga.

Turnat in Africa de Sud si la Paris, filmul reliefeaza aceste pericole, generate fie de lipsa infrastructurii din orasele sud-africane, fie de traficul rutier extrem de aglomerat din majoritatea oraselor europene. Jean Todt spune ca acest film reprezinta "un semnal de alarma socant", care va atrage atentia asupra cresterii gradului de siguranta pentru totii copiii care merg la scoala.

Filmul sprijina, de asemenea, campania #SaveKidsLives, care doreste sa limiteze numarul deceselor din trafic pe plan mondial, prin implementarea unor masuri de siguranta. Campania ii invita pe toti internautii din lume sa semneze Declaratia Copilului, al carei scop este de a fi semnata de cel putin 1 milion de persoane.

"Save Kids Live" a fost lansat, de asemenea, pe un site care ii este dedicat, al unei campanii globale pe retelele de socializare care ii incurajeaza pe internauti sa distribuie acest film de cat mai multe ori pe aceste platforme online. Campania este disponibila in 10 limbi de circulatie internationala - engleza, franceza, spaniola, italiana, germana, araba, chineza, japoneza, portugheza si rusa.

Citeste si:
„Război Civil” iminent la cinema, din 12 aprilie
„Război Civil” iminent la...

Regizor, scenarist si producator, Luc Besson, care are in spate o cariera de peste un sfert de secol, este proprietarul companiei EuropaCorp, prin intermediul careia a produs peste 50 de filme. Besson a inceput sa scrie povesti din plictiseala - se spune ca a terminat primele versiuni ale scenariilor "Al cincilea element" si "Marele albastru" pe cand era adolescent. Criticii il identifica pe Besson drept o figura centrala a miscarii Cinéma du look (stil extrem de specific si de vizual prezent in cinematografia anilor '80 - inceputul anilor '90). "Metroul", "Marele albastru" si "Nikita" sunt considerate exemple ale acestei scoli stilistice, care prefera stilul substantei si spectacolul povestii. In ultimii ani, Besson a scris si a produs nenumarate filme de actiune, precum seriile "Taxi" si "Curierul" si peliculele "Sarutul Dragonului" si "Dresat pentru a ucide", ambele cu Jet Li.

Citeste si:
VIDEO: Partea din spate a viitoarei generații Volkswagen Amarok,...
VIDEO: Partea din spate a...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.